Vodянoe otoплeнheVodянoe otoплeнheVodянoe otoплeнhe зagoрodнogo domaVodянoe otoплeнhe domaOtoплeнhe зagoрodнogo domaOtoплeнhe doma

Kandidatenlijsten met betrekking tot bemantelende en ontginning
De systemen van de in het water levend verwarming

In de conclusie meerdere kandidatenlijsten met betrekking tot de inachtneming van de constructie standaardmaaten (met betrekking tot KNIP) welk tvloeit om in de rekening in bemantelende voor, regulirovke en de ontginning van otopitelnykh systemen te nemen.

In de installatie van boilers, bemantelend van de griepen en otopitelnykh apparata moet worden van node vuur-controle hiaaten tussen otopitelnymi apparata en vozgoraemymi de constructies van het gebouw - muren, perekrytiyami, polami, dak e.a. bevoorraden. In onbeschermd van vozgoraniya de constructie van het gebouw afstand (otstup) van boiler tot toe muren moeten niet minder 350 mm, en in verdedigde - niet minder 250 mm zijn.

Boilers liggen vast maar meteen op odnoryadnuiu brickwork of op stalen vel bedded op van hout perekrytie met betrekking tot voiloku, sloeg in glinyanom verdunning door. Stek voor topkoi boiler in verplichte orde wordt van perekrytiya metaal vel geisoleerd.

Voor de verhuizing van de boilers van de producten goreniya zijn gebruikte griepen. Dymokhodnye tabakspijpen kunnen baksteen, stenovye, sbornye zijn.

Het is de meeste redelijke af te rekenen stenovye tabakspijpen - zij gelaten toegeefl zijnen voor nuttig gebied en de volume van de huisvesting, maar zal niet aangeraad aan griepen situeren in de buitenste muren van het gebouw, omdat dit draagt pereokhlazhdeniiu dymovykh gassen (naar de drop van traction) naar aan en overvloedige onderrichting kondensata op de muur beneden de tabakspijp draaide zich in de huisvesting.

Dymokhodnaya tabakspijp moet strikt overeind staan, om met betrekking tot mogelijkheid zelfs, zonder de afgronden, inner vlak te hebben. Inner sechenie flue kies afhankelijk van smoorhi mogendheid teplogeneratora, niettemin altijd maken aliquot een of anders

Naar de afmeting van de baksteen, maar niet minder 140x140 mm. Voor de creatie van voldoende traction het hoogtepunt van dymokhodnoi tabakspijp moet niet minder 5 m beschouwend van de hoogte van kolosnikovoi afrastering zijn.

Vuur-controle afmetingen bijzondere betekenis hebben in de ontginning van de griepen, omdat buiten 50% alle vuren verrijzen wegens de defected toestand van furnaces en griepen.

In de plaatsen van primykaniya van hout constructies naar de flue van de tabakspijpen of muren noodzakelijke om razdelki - verdikking van leggend af te rekenen. In razdelkakh mezhduetazhnykh perekrytii kan gebruikt standaard gepansterd betonnen bord zijn.

Wordt van nastilka van hout seks niet verondersteld, van het plafond en obreshetki van bekapen back moet naar de tabakspijp of muren met flue steunen. Indiening van het plafond en seks dragen tot toe boord razdelki, het overblijfsel van de kamer vullen nesgoraemymi door de materielen - door beton (door de verdunning met napolnitelyami), door keramische tichel, mineraal vatoi, door de asbest en t. D.

Van hout onderleggers moeten erbuit van flue niet door beneden 250 mm bestrijden, en hun einden moeten listovym door de asbest of voilokom door doornate glinyanym verdunning, in twee stratum isoleren.

Griepen mee de hele lengte moet otstup van van hout muren niet door beneden 250 mm hebben. Muur whereat zal door twee strata van voiloka of listovogo asbest en door obivaiut listovoi staal isoleren. Op de zolderkamers en kryshakh tussen tabakspijp en van hout details laten zuivering niet minder 130 mm, en in sgoraemoi dak (tol, ruberoid, dranka en t. P.) Niet minder 260 mm. Tabakspijp in cherdachnom kamer gomen door calcimine en bleken, om te controleren de toestand van leggend (krakken en klopjacht kopoti duidelijk uitstekend op witte back-knarsten).

Ukhod achter de griepen beschouwt algemeen regelmatig hun reinigen, in de werkwijze van welk worden koolstof duister geschrappen en de agglomeraten van de stof nemen. Zij zijn gevaarlijk in het vuur-controle houding, omdat erin vosplamenenii kan vuur schijnen. Stoyaki louteren door gebruikelijke bezem met priveshennym ernaar metallieke bal of klokje.

Beste resultaten zullen uitlenen toepassing speciaal ersha fabriceerden van stalene bedrading. Smolistuiu koolstof duister, als ze wijkt voor niet mechanisch reinigen, schrappen vyzhiganiem.

De periodicity van de raffinage van de griepen is aangewezen op gekozen regime topki en de kwaliteiten van de brandstof. Door alle middelen wordt flue voor osenne het-winterachtige tijdvak van de ontginning gekuist.

Het systeem van de in het water levend verwarming moet bol water alsmaar het hele jaar staan. Dit bewaart voor de inner vlakken van de tabakspijpen en apparata van de corrosie.

Voor de beginneling van otopitelnogo seizoen voortvloeit om de berechting lancerend van het systeem van de verwarming uit te voeren, om bijtijds zijn betoog in zijn ispravnosti. eenmalig in twee-drie jaar systeem wordt absterge aangeraad aan. Met het dit uitdraaien op uitzicht noodzakelijk te gieten erbuit bewateren van het systeem, en pijpleidingen en apparata zorgvuldig promyt door zoet water onder druk. Anderse ruimere uitwerking wordt in gidropnevmaticheskoi wassend, t bereikt. Door hem. In gelijktijdig onderwerpend met het water van cabined lucht van de ballon of compressor onder druk tot toe 6 kgs/cm 2. Voor wassend systeem rassoedinyaiut in twee plaatsen - op stoyake en tegenovergestelde verkeersader op het gebied van de installatie van boiler (boiler is absterged in tweeen). Podsoediniv naar stoyaku door shtutser ajutages soepel hose van vodoprovodnoi net, absterge systeem totdat, poosje van tegenovergestelde verkeersader zal niet rijden zuiver water welk bezweren whereat in de afvalwater dakgoot. In gidropnevmaticheskoi wassend is nuttig in het eerst geval produt pijpleidingen door cabined lucht voor vzrykhleniya sediments op de inner vlak van de tabakspijpen, door en dan als vroeg als promyt hun mengeling van het water en lucht.

De methode van de chemicalie raffinage van het systeem Wordt gegolden. Voor de raffinage gelden, onder andere, de verdunning van ingibirovannoi solyanoi zuur. Erin voor de reactie vertragend omlaag met het metaal voegen speciale substanties-ingibitory toe.

In de werkwijze respectievelijk reinigen verrijst van vytravlivanie stratum nakipi op de inner vlakken van de tabakspijpen en apparata. Na de chemicalie raffinage wordt de voorzichtig wassend van het systeem vodoprovodnoi door het water genodigd hebben.

Bezopasnee, dan chemicalie reinigen, en niet zo het technologische complex raffinage van het systeem door de methode vyshchelachivaniya. In het systeem op 10-20 uur vlivaetsya verdunning calcined sody kookte van de berekening 20 g sody op 1 liter van het water. Verdunning smoorhi tot toe aan het werk temperatuur, weerstaan voor 10-20 uur. Na de verkoeling verdunning slivaiut van het systeem en absterge systeem door de methode van ruggelingse loop, t. Door hem. Dirigerende promyvochnyi de toeloop van het water in de richting van, de tegengestelde doorstroming van het water in het stokende regime.

Na wassende genomene aparte verbindingen herladen en door zapravochnyi ajutage op zijn gemak systeem vullen door het water met zodanig berekening, om in de pijpleidingen en apparata bleven niet van de antenne kurken. De boiler combine vegen, doorgaans, met wassend van het systeem van de verwarming.

Voor de verhuizing nakipi verdunning benutten van ingibirovannoi solyanoi zuur of speciale faciliteit - antinakipin.
Want zodanig reinigen van boiler aanbevelenswaardige om gidropnevmaticheskii methode te gelden. Cabined lucht verhuizing in boiler, half bemande met de verdunning door de ajutage van tegenovergestelde verkeersader. Verdunning opstijgend met betrekking tot gedeeltes, razrykhlyaet nakip welk dan schrappen door lagere opening in lobovoi gedeeltes, met de navolgend wassend van boiler in het eerst geval door de verdunning kausticheskoi sody, door en dan zuiveren vodoprovodnoi water.

Elk meere ongedeeld en handig in het thuis conditioneert de methode van de verhuizing nakipi - vyshchelachivanie. Met het dit uitdraaien op uitzicht vullen boiler in perekrytykh ventilyakh tegenovergestelde verkeersader door de verdunning calcined sody met navolgend kipyacheniem voor 16-24 uur. Volgende verdunning slivaiut en schrappen tailings en vuiligheid door lagere opening in lobovoi gedeeltes en zorgvuldig absterge boiler vodoprovodnoi door het water.

In de berechting topke de temperatuur van het water in boiler brengen tot toe 90-95° Met op en vertogen zijn op deze hoogte voor uur, op gelijke tijdperk lezend op oshchup progrev losse stadsdelen. Voor ditmaal vrijje lucht moet van het systeem door rasshiritelnyi doos, en alle systeem eenvormig progretsya uitgaan erop. Als vervolgens wordt slecht progrevaemyi stadsdeel ontdekken, noodzakelijk om ervan luchte benuttende slivnoi kraan te schrappen. Als op dit stadsdeel geen schikking vozdukhoudaleniya, het is mogelijk prosverlit in de zelve hoog punt van dit stadsdeel opening door de diameter 1.5-2 mm, vrijlating ertussendoor zenden uit, en dan naar de deken opening.

Progretuiu systeem noodzakelijk om op de afwezigheid van de lekken te checken. Worden gevonden podtekaniya alle ineens elimineren: Op sgonakh nieuw nabivkoi beneden kontrgaiku, in alle-in een verbindingen - door de installatie styazhnykh khomutov met de vlakgom gebouw, alsmede van het verbandmateriaal van izolyatsionnoi lint op materchatoi basis met de toepassing van epoxidnogo kleefstof.

Een van hoofd conditioneert de lange en geen-mislukking operatie van het systeem van de in het water levend verwarming - instandhouding en de ondersteuning van de permanente hoogte van smoorhi drager in het systeem. Permanente lekken en koppelden van ermee frequent dolivka systeem door zoet water onduldbaar. De frequente wijziging van het water gedragingen naar de onderrichting nakipi, van obrastaniiu tabakspijpen welk negatief skazyvaetsya op teplootdache systemen op de heel. Oporozhnenie otopitelnoi systeem gedragingen naar intensief korrodirovaniiu ab intra en daarvandaan water wordt slivat slechts voor wassende aangeraad of instandhouding, na beeindigen welk moeten alle ineens in beslag nemen systeem door het water.

Voor rozzhigom de boiler van het systeem van de in het water levend verwarming noodzakelijk om te checken, staat bol hetzij boiler door het water - whereat noodzakelijke te zijn zekere dat uitspatting van het water komt van perelivnoi de tabakspijp van rasshiritelnogo doos uit. Voor rozzhigom helemaal de kleppen stelen van verse lucht en shiber flue open. Brandstof downloaden in boiler, wanneer razgoritsya rastopka. Te openen van shiber flue tvloeit vertrouwend de traction van de schoorsteen voor. Als er is regelaar goreniya, toen het automatisch de boel vestigt van de koude lucht gedragend in boiler voor goreniya brandstof. Dagblad ukhod achter zodanig installatie houdt in de afrastering raffinage van de as en shlaka, alsmede in zagruzke brandstof in. In de nacht wordt van het zwak gorenie brandstof geoefend.

In werken de systemen van de verwarming opleten, om de temperatuur van het water in het systeem steeg niet hoger boven 95° S. op Anders noodzakelijk om de luchte toegang in topku op te houden, nastezh om dvertsy topki van en shiber flue te openen om boiler een gebeten ostyl.

In de noodzakelijkheid in het systeem door tegenovergestelde pijpleiding met de voorzichtigheid voegen koud water toe, als niet te om in boiler temperatuur napryazhenii te veroorzaken.

Meer dikwijls tvloeit om de inner vlak van boiler voor, van flue en door shibera provolochnoi borstel te louteren. Na het eind van otopitelnogo seizoen van node ook om boiler en alle griepen te louteren.

Voor de vermijding razmorazhivaniya het systeem van de verwarming in winterachtig tijdvak in lange pauze in het werk alle water van het systeem tvloeit spustit voor.

Voor otopitelnykh installaties bezige gasachtige brandstof met geadapteerd met het dit draaien op uitzicht boilers, toepasbare voornoemde aanbevelingen voor boilers op ferme brandstof uit. Regime szhiganiya tvloeit om volgens de operatie ontwikkeling topok voor, van de branders, van de regelaars en gelijkaardige apparaten zich te beheersen. De ondersteuning van gegevene temperatuur wordt met betrekking tot de aanwijzingen van de warmtemeter uitgevoerd. Vertrouwende de temperatuur van buitenste lucht de temperatuur van het water op de uitgang van boiler noodzakelijk akkoord gaan te handhaven naar de kandidatenlijsten tabl. 35.

In de verschijning van de lucht Gaza voortvloeit onmiddellijk om de kraan van onderwerpende Gaza te sluiten, om overeenkomstige aanwending van gasachtige economie bekend te maken, de verschijning te verdrijven van binnenshuis stelen vuur open en om alle afmetingen met betrekking tot luchtverversing en zendend van zagazovannogo huisvesting te accepteren.

Tafel35.

De waterhoudende temperatuur in boiler vertrouwende de temperatuur van buitenst lucht

Temperatuur buitenst
Lucht, ° Met
De waterhoudende temperatuur
Op de uitgang van boiler, ° Met
Temperatuur buitenst
Lucht, ° Met
De waterhoudende temperatuur
Op de uitgang van boiler, ° Met
+446-1472
+348-1573
+250-1674
+151-1776
053-1877
-154-1978
-256-2079
-357-2180
-459-2281
-560-2382
-662-2484
-763-2585
-864-2686
-966-2787
-1067-2888
-1168-2989
-1269-3090
-1371--