Vodянoe otoплeнheVodянoe otoплeнheVodянoe otoплeнhe зagoрodнogo domaVodянoe otoплeнhe domaOtoплeнhe зagoрodнogo domaOtoплeнhe doma

Bemantelend stoyakov en podvodok naar apparata

Ruim verbreid kreeg zogenaamd trubnyi klupp bestempelde als voor narezaniya rezb diameter van 1/2 tot toe 2 inches.

Constructie trubnogo kluppa wordt op de vijg gemerkt. 62. In de geworpen op ijzeren lichaam 9 instrument er zijnen enerzijds drie rechthoek prorezi voor gericht plashek 3, en daarentegen - vier voor rezhushchikh plashek 4. In plashkakh worden geadapteerd shtifty 5 die kwam in pazy van twee razvodnykh beugels, naam: Beugels 6 voor gerichte plashek en beugels 7 voor rezhushchikh plashek. Pazy hebben spiralnuiu vorm, wegens het dit plashki in de ommezwaai van razvodnykh beugels worden in radialnom richting de consistent met voorgeschrevene diameter van kervend overgeboekt. Razvodnye beugels worden naar het lichaam kluppa door zazhimnymi beugels 10 en aangebracht 11. Voor stoporeniya razvodnykh beugels dienen schroeven 1 en 8. In het lichaam kluppa vvernuty twee hengsels 2 welk instrument rouleren tijdens het werk.

tруbный kлупп

Vijg. 62. Trubnyi klupp

Klupp heeft van twee ingestellen plashek: Voor narezaniya kervend door de diameter 1/2 en 3/4 inch en kervend door de diameter 1, 11/4, 11/2 en 2 inch. Plashki eerste set narezany enerzijds, en seconde - van twee kanten. Op plashkakh (alsmede op het lichaam kluppa) worden van het cijfer veroorzaakt, met betrekking tot welk wordt installatie plashek verricht. Op razvodnom beugel 6 er zijnen gewaagdheden aanwijzend van de positie van deze beugel in narezanii kervend van diameter vergden.

Kervend door de diameter 1/2 en 3/4 inch narezaetsya trubnym kluppom voor een rijstrook, van en ruimere diameter - voor twee rijstrook. Scheep gaan op narezaniiu kervend op de tabakspijp, tabakspijp nietje in prizhime en vet zijn van kracht narezki door olifoi of machine boter. Klupp nadevaiut op de tabakspijp (whereat stopornye schroeven moeten vyvernuty) zijn en gemakkelijke stakingen van hout kiyankoi met betrekking tot handhold zazhimnogo beugels verkleinen back moeten naar de tabakspijp gericht plashki steunen. Hebb dit maakte, repare gericht plashki door stopornym schroef. Door zelfde afbeelding richten en repare rezhushchie plashki orienterend whereat op de gewaagdheid, naar overeenkomstige diameter van narezaemoi kervend op.

Kluppom werken liggend het klok-wijs en op gelijke tijdperk pressend het voorwaarts. Om te branden klupp van de tabakspijp, plashki razvodyat los.

Trubnyi klupp behoeftes voorzichtig ukhoda. Iedere dag na werken het noodzakelijk om in tweeen te nemen, om te louteren en om in te vetten.

Inner kervend narezaiut metchikami. Instrument metchik (vijg. 63) hedenen schroef met meerdere longitudinal kanavkami vorming rezhushchie zomen. Op metchika nuanceren aan het werk onderdeel 1 en khvostovik 4, poosje aan het werk onderdeel podrazdelyaetsya op zabornuiu 2 en calibrerend 3. Zabornaya kegelvormige vorm scheiden, verricht belangrijkste werk rezaniya. Khvostovikom met de pet 5 repare metchik in vorotke of in de machine houder.

Metchiki podrazdelyaiutsya op de handleiding en machine. Op de handleiding metchikov khvostovik plein vorm. Narezanie belangrijkste metrisch en diuimovoi kervend door de hand wordt door ingestellen van drie metchikov (vijg verricht. 63 b), en rezb ondiepte metrisch en trubnoi - door stellen van twee metchikov in. De opeenvolging van de toepassing metchikov wordt door het nummer risok vastgesteld En veroorzaakte op khvostovik. Metchik groot aantal heeft elk meer compleet kervend. Voor het werk metchik tussenvoegsel in vorotok. Totdat om het in de opening, laatst razzenkovyvaiut te introduceren. In narezanii kervend ieder verloop metchika in aan het werk kant vergezelen door het verloop onderdeel in de overzijde, om brak chip en metchik niet zaklinivalo in de opening.

Methhkh

Vijg. 63. Metchiki
En - metchik en het belangrijkste onderdelen; B - stellen handleiding metchikov in

In narezanii kervend kluppami en metchikami er kan van kervend met bemoeilijkte zeenen zijn, alsmede onvolledig (maken bot) van kervend.

  • Het eerst type van huwelijkse staat door misschien de consequentie van ontoereikend vet, toepassingen maken bot (slecht ottochennykh) plashek of metchikov, van verkeerde installatie plashek in kluppe, alsmede door het resultaat ook diep rezaniya in eerst rijstrook.
  • Maak bot (onvolledig) kervend wordt in die gevallen gewonnen, wanneer buitenste diameter narezaemoi detail valt buiten de beperkingen minusovogo aanvaarding of wanneer zavyshen de diameter van de opening beneden kervend.

Pijpleidingen door de diameter tot toe 2 inches, doorgaans, inzamelen door middel van koppelen fasonnykh onderdelen inner kervend, met de toepassing in vele gevallen van de armatuur - van de kranen, ventilei en t. D. De methodes van de assemblage, of anders - svertki, zijn aangewezen op het kervende type op de tabakspijpen, van fasonnykh onderdelen en armaturen. In cilindrisch kervend svertka wordt met de toepassing van uplotnitelnogo materieel verricht, om betrouwbaar te om in rezbovom verbinding te vlieten.

Als uplotnitelnogo materieel gebruik lnyanuiu oor-spui doornat surikom of belilami, zameshannymi op naturalnoi olife.

Toegepast lnyanaya oor-spui moet zuiver - zonder de menging penki en pakli zijn. Daarvoor brengen zijn op kervend toe, oor-spui rassuchivaiut zo, om zijn het is mogelijk was om door zelfs stratum tussen kanavkami kervend en te stellen beschikbaar om de gedeeld draden van het oor-spui min of meer werden van elkaar geschift.

Kervend surikom of belilami, namatyvaiut erop rassuchennuiu oor-spui op de overgelaten aan het recht (t ingevet. Door hem. Klok-wijs) gaan van de beginneling van kervend en tot toe zijn eind - sbega. Whereat noodzakelijk om toe te schouwen die, om de draden van het oor-spui sloeg niet op de eerst zeen van kervend, en de einden van het oor-spui - naar binnen tabakspijpen.

Namotannuiu oor-spui promazyvaiut surikom of belilami, dan navertyvaiut fasonnuiu onderdeel of armatuur: Op voorop van de hand, door en dan trubnym oplossing.

Voor de receptie dicht, van impenetrable verbinding noodzakelijk om ene verplichte regel te volbrengen: Fasonnuiu onderdeel of armatuur noodzakelijk navertyvat op de tabakspijp tot toe weigering, t. Door hem. Het is zo, om ze zaklinilas op laatste twee bevelled zeenen (sbege) van kervend. Daarvandaan zeer belangrijk voor de verbinding van de tabakspijpen met fasonnymi onderdelen en armatuur te verzetten lengte rezbovoi onderdeel op de tabakspijp welk is aangewezen op de diameter van de tabakspijpen.

Correlatie zodanig:

De lengte van klein kervend, in de mm:1/23/411 1/41 1/22
De tabakspijp diameter in de inches:
- Voor navertyvaniya fasonnykh scheidt
- Voor navertyvaniya armatuur muftovoi
14
12
16
13,5
18
15
20
17
22
19
24
21

Toepassing sgonov. Assemblage van razvetvlennykh pijpleidingen en de affixture van hen naar apparata door middel van slechts klein rezb onafdwingbaar. In bemantelend van zodanig pijpleidingen rekenen met behulp van van de tabakspijpen met lang kervend op ieder eind - sgonov - razemnye verbindingen gebruikt ook in razborke pijpleidingen voor de instandhouding af.

Voor deze verbindingen (vijg. 64) narezaiut op het eind van de tabakspijp, soprikasaiushcheisya met sgonom, gebruikelijk klein kervend. De lengte van lang kervend (afgezien van sbega) op sgone moet zij voldoende om het is mogelijk was navernut erop kontrgaiku en dan muftu. Lengtes lang rezb:

Cgoн

Vijg. 64. Sgon

De tabakspijp diameter in de inches

1/2

3/4

1

1 1/4

1 1/2

2

De lengte van kervend, in de mm

50

55

60

65

70

75

De verbinding van de tabakspijpen door middel van sgona wordt zo volbracht.

1) Kontrgaiku en muftu navertyvaiut op lang kervend zonder de versteviging en zonder namazki surikom of belilami. Klein kervend op de seconde tabakspijp bereiden met de versteviging en namazkoi surikom of belilami, na wat muftu kadet (sgonyaiut) van lang kervend zo veel, om ze tot toe weigering op teruggegeven op klein kervend toe.

2) Niettemin als om verbinding in dat type te laten, in wat het werd gekregen die het inevitably zal schenken om te vlieten, omdat op het deel van lang kervend mufta heeft geen versteviging en niet zaklinena op sbege kervend. Vandaar, in deze plaats van node ook om versteviging te maken. Het maken door middel van lnyanoi oor-spui waar, maar niet rassuchennoi, en kookte in de vorm zhgutika, anointed surikom of belilami.

Zhgutik door de beugel navertyvaiut op de tabakspijp op de boord mufty en kontrgaikoi groot prizhimaiut naar mufte: Oor-spui stekeligheden fasku, speciaal vytochennuiu in kontrgaike. Als tussen muftoi en kontrgaikoi niet perekosa en hun topgevels dicht prilegaiut bij elkaar, verbinding wordt tamelijk impenetrable gewonnen.

3) Hoger boven werd gebenadrukt die een van de oplossing conditionses van de receptie van dichte verbinding - dit betrouwbaare zaklinivanie fasonnoi onderdeel of armaturen op sbege kervend van de tabakspijp. Vandaar, op geen rekening het is onmogelijk om navernutuiu fasonnuiu onderdeel zich terug te bewegen.

Als in de verbinding apparaat geschiedde zodat navernutyi troinik of krestovina, ugolnik of kraan bezighield zich niet van vergde positie die te corrigeren dit het is mogelijk, slechts hebb maakte complementarily onvolledig verloop met betrekking tot de kervende motie. In de afwezigheid van zodanig mogelijkheid tvloeit raskontrit sgony met betrekking tot beide leden fasonnoi onderdeel voor of kraan en te proberen om de laatsgenoemde juiste richting uit te lenen. Verkregen dit gaan, koppelen sgony opnieuw.

4) Op de beeindiging svertki srezaiut toegeefl zijnen voor oor-spui, protrusive onderuit kervend.

De besnoeiing van de tabakspijpen en fasonnykh van onderdelen wordt door speciale trubnymi oplossingen verricht. De meeste upotrebitelny dvukhrychazhnye oplossingen (vijg. 65 en), op welk hefboomen 1 en 2 beeindigen gubkami met nasechkoi voor de verovering van de tabakspijp of fasonnoi onderdelen. Hefboom 2 heeft narezku en kan worden door middel van mafkees overgeboekt 3. Door de aswenteling van de noot rechtsom van gubki hefboomen sblizhaiut, door de aswenteling leftward - razvodyat. Zo oplossing riedel hieraan diameter van de tabakspijp.

tруbныe kлюhh

Vijg. 65. Trubnye oplossingen
En - dvukhrychazhnyi; B - de oplossing van het systeem Volevacha

De eigenaardigheden van dvukhrychazhnogo oplossing in wat wanneer boeken hefboom 2 over, van gubki beide hefboomen blijven breedtegraad bij elkaar. Dit verhuurt om oplossing ook voor navertyvaniya noten, kontrgaek en armaturen te benutten. Echter tegenwoordigheid van twee hefboomen - het tekort van spelbepalend. Het is blij zwaar met betrekking tot gewicht, tevens, om te drukpers tilt door bij elkaar een hand, wordt genodigd hebben om beduidende strev door te brengen. Op de vijg. 65 b wordt oplossing Volevacha geportretteerd.

Oplossing bestaaatt uit volgende belangrijkste onderdelen: Hefboom 7, bovenste gubki 1, lagere gubki 2, noten 6, van vkladysha 5 en twee vering 3 en 4. Hefboom 7 bestaaatt uit skoby en privarennoi ernaar handholds. In skobe adapteerde lagere onroerende gubka 2 en vering 3 en 4. Noot 6, vkladysh 5 en khvostovik bovenste gubki 1 hebben trapetseidalnuiu kervend. Liggende noot 6, kan worden opgebracht of om bovenste gubku te verzaken en daarmede te veranderen de spelbepalende echtscheiding vertrouwende de diameter van draaide tabakspijpen en fasonnykh onderdelen. Vering zal bovenste gubku voorwaarts afleiden of back op de hoek 20° (wegens het dit kan worden oplossing gedraaid, niet het doen van het detail) af.

Voor de vasthechting van de gedraaide details van de pijpleidingen gelden gebruikelijk dvukhkolonnye vintovye prizhimy (vijg. 66).

Pрhfhm нa koлoнkaх

Vijg. 66. Prizhim op de pilaren
1 - van de cheque; 2 - opening; 3 - prizhimnoi schroeven; 4 - zazhimnaya prisma

Bezrezbovye stalene tabakspijpen, doorgaans, koppelen van met behulp van elektrisch of gasachtig lassend.

Svarnye verbindingen hebben het een aantal van de voordelen voor de verbindingen niet svarnymi:

  • De verbindingen van de tabakspijpen volbracht door lassend, verreweg van dolgovechnee verbindingen kregen door andere methodes.

  • In de verbinding van de tabakspijpen door lassend afvallig wordt nadobnost in flantsakh, schuifsloten, muftakh en uplotnitelyakh dat wil ruimere uitsparing lenen in de materielen en loonlasten uit.

  • In het apparaat van svarnykh pijpleidingen niet noodzakelijk fasonnye scheiden: Troiniki en krestoviny zal door lassend van een tabakspijpen in andere een of anders formeren.
  • De ontginning van laste pijpleiding verreweg wordt verzacht, omdat in svarnykh verbindingen de mogelijkheid van de verschijning van het lek alles behalve wordt weggejaagd.

<< Vorig