Vodянoe otoплeнheVodянoe otoплeнheVodянoe otoплeнhe зagoрodнogo domaVodянoe otoплeнhe domaOtoплeнhe зagoрodнogo domaOtoплeнhe doma

De installatie van de radiatoren van de verwarming

Bemantelend van het systeem van de verwarming beginnen met de installatie van de verwarming apparata. Niettemin kan worden begonnen bemantelend en met de assemblage stoyakov en om op de installatie van de verwarming apparata na het eind van deze assemblage zich te begeven. Zodanig opeenvolging bepaald voordeel heeft. Het houdt in in wat de indien ontoereikende nauwkeurigheid van podvodok hen kunnen worden zonder de aanpassing, slechts smestiv de radiatoren van de verwarming op enkel afstand van de as van het windows openingen gelaten. Sektsionnye de radiatoren van de verwarming gedragen van de fabriek van de fabriek van de oorsprong zamelden in 7-8 gedeeltes in. Op de plaats bemantelend van hen delen zodoende in, om te de boel ontvangen van gedeeltes beschouwd door het project.

Voor razvertyvaniya en de besnoeiing van nippelei radiatornykh gedeeltes in hun batching gelden radiatornye oplossingen. Oplossing heeft enerzijds ushko voor handelen, en met - van andere molteken otvertku juiste breedte. Breedte moet zodanig zijn, om otvertka met kleine zuivering leidde openingen nippelei en abuted tegen hun inner ramingen door.

gруппhрocka cekchй h рadhatoрoc

Vijg. 54. De groepering van gedeeltes en de radiatoren van de verwarming
En - zakhvatyvanie nippelyami op dvetri de zeenen van kervend van gedeeltes;
B - finale dovorachivanie nippelei en verbinding van gedeeltes;
In - podsoedinenie derd gedeelte;
G - de groepering van twee radiatoren; 1 - gedeelte; 2 - nippel; 3 - gebouw; 4 - kleine radiatornyi oplossing; 5 - lomik; 6 - lange radiatornyi oplossing

In batching het is noodzakelijk of otsoedinyat het deel van gedeeltes van de radiator, of pribavlyat (vijg. 54). In eerst geval radiator repare op verstake en in de ontluiken nippelnye openingen, bovenste en lager, tussenvoegsel op overeenkomstige diepte van twee radiatornykh oplossing. Dit maken op gelijke tijdperk twee werknemer - oplossingen zij ontplooien op gelijke tijdperk beide nippelya.

In de noodzakelijkheid van toenemend van het aantal van gedeeltes in de radiator op verstak bed beide verenigde delen van gereedschap, vet bovenste en lagere nippeli olifoi, nadev erop gebouwen, vvertyvaiut nippeli af 1-2 zeenen geven van kervend door. Volgend podvodyat naar nippelyam de affiliable deel van radiator en spel door op gelijke tijdperk twee oplossingen, zavertyvaiut nippeli in gedeeltes tot toe weigering.

Nippeli en radiatornye gedeeltes hebben enerzijds juist, en met ander - lieten kervend (vijg. 55), daarvandaan noodzakelijk om spelbepalend leftward te rouleren, als besnoeiing wordt op het deel van gedeelte met het recht kervend verricht, en rechtsom, als besnoeiing is maakte op het deel van gedeelte met gelaten kervend.

In razborke radiator gedragen omgekeerd. Ukazannaya hoger boven simultaneity van de besnoeiing of razvertyvaniya nippelei boven en op de bodem noodzakelijk om te verhoeden van perekos gedeeltes.

De ingedeelde radiatoren van de verwarming onderworpene aan hydraulische test op speciale keet. Radiator met behulp van speciale huisvesting wordt naar hydraulisch drukpers gekoppeld, wordt water ingevuld, op gelijke tijdperk komt lucht vrij. Hydraulisch drukpers maakt noodzakelijke aandrang (niet minder 4 kgs/sm2 en niet boven 8 kgs/cm2). Als lekken niet, t. Door hem. Als pijl manometra hydraulische drukpers verschieet niet, radiator wordt beschouwd vyderzhavshim testen. Naar de loop worden in de plaatsen van de verbindingen gevonden, elimineren podtyagivaniem nippelei.

Voor de installatie van indeelden en opressovannykh radiatoren op de muren hen het is aanbevelenswaardig om, preliminarily progruntovav met betrekking tot alle vlak te schilderen.

In de installatie van de radiatoren beneden het windows noodzakelijk te lijmen te hiernavolgend de scepter zwaait:

Pрobkh h нhппeля

Vijg. 55. Kurkt en nippelya
En - prokhodnaya stalene kurk met de zelve ruime inner kervende G 1V; B - nippel; In - podvodka naar de radiator; G - prokhodnaya werpen op ijzer kurk met minimale kervende G 1/2V gold in de radiatoren;
1 - het gedeelte van de radiator; 2 - gebouw; 3 - prokhodnaya kurken; 4 - versteviging; 5 - kontrgaika; 6 - tabakspijp podvodki met bespannen kerven

  • Het gereedschap centrum moet met het centrum van het venster samenvallen, wordt verwerping van - niet boven 20 mm verondersteld;
  • Afstand van de seks tot toe het gereedschap bodem moet niet minder 60 mm (voor het gerief van zuiverend van de seks beneden de verwarming gereedschap) zijn, en van het gereedschap top tot toe podokonnoi grondslag - niet minder 50 mm (om het is mogelijk was om verwarming gereedschap voor de instandhouding, niet trogaya podokonnoi grondslagen) af te doen;

Uctaнocka hуgунных рadhatoрoc

Vijg. 56. De installatie van werpen op ijzer radiatoren
En - op van hout muur; 1 - planka; 2 - podstavka;
B - op de baksteen oshtukaturennoi muur; 1 - podokonnik; 2 - nisha; 3 - kantel;
In - op de muur van constructie verzachtte; 1 - kantel met alle-in een houder

  • Verwarming apparata richten zo op, van die hun arris bevond zich strikt overeind;
  • In iedere deze huisvesting noodzakelijk om alle verwarming apparata op een hoogte te situeren.

De installatie van de radiatoren op de kantels. Afstand van het gereedschap tot toe muur is aangewezen erop type en de methode van de installatie van de radiator, alsmede daaruit, fundeert van de tabakspijpen stelen of bedekt-boven open. Op de vijg. 56 worden gepresenteerd de varianten van de installatie van werpen op ijzer radiatoren.

Voor razmetki openingen beneden de kantels better om schimmels aan te dienen. Boetseer zal tijdperk razmetki bekorten. Het het is mogelijk vypilit van de triplex vel. Hoogtepunt en de breedte van boetseren moet meerdere meere afmeting van de radiator zijn. In de gietvorm van prosverlivaiut opening in de plaatsen van bemantelend van de kantels. Gietvorm richten met betrekking tot otvesu zo op, om er as van de symmetrie viel mee de as van het windows opening samen. In blueprinted openingen in gietvorm stonden of probivaiut shlyamburom nesten voor de installatie van de kantels door.

Sabлoн dля cыceрkh moнtafa kрoншteйнoc пod рadhatoры otoплeнhя

Vijg. 57. Boetseer voor vyverki bemantelend van de kantels beneden de radiatoren van de verwarming
1 - grondslag; 2 - polutsilindr; 3 - kantel; 4 - spijkeren

De kantels van iedere toerbeurt - bovenste en lager - situeren op ene horizontale lijn loodrecht naar de muur. De boel van de kantels roeien met de riemen van de berekening welk een kantel moet naar 1 m2 het vlak van nagreva radiator gaan.
In ieder geval kantels moeten niet minder drietal op de radiator - van boven en twee onder en niet minder twee op rebristuiu tabakspijp zijn. De diameters van de nesten moeten van zodanig grootte zijn, om erin het is mogelijk was vrij om kantel te introduceren en door zamurovat verdunning cementeren. Kantel wordt in de nest op de diepte niet minder 120 mm geintroduceerd.

Verderop gelden tweede boetseren (vijg. 57) voor fixatsii kantels in het cement menigte. In de plaats van de uitgang van de kantel van de menigte het rasklinivaiut door de intervallen van de armatuur, van stalen vel of door de ballast. Na zastyvaniya verdunning gietvorm wordt afgedaan.

Boetseer Toepassing voor fixatsii kantels helpt van de noodzakelijkheid pravit kantels na de verdunning solidification af.

De varianten van de installatie van de radiatoren op van hout en op verzachtten muren-bulkheads worden op de vijg gemerkt. 56.