Vodянoe otoплeнheVodянoe otoплeнheVodянoe otoплeнhe зagoрodнogo domaVodянoe otoплeнhe domaOtoплeнhe зagoрodнogo domaOtoплeнhe doma

Keuze en verkaveling van otopitelnykh apparata

In de keuze van het type en het type van otopitelnogo gereedschap nemen in de rekening benaming, architectonic planning en de eigenaardigheden van het smoorhi regime van de huisvesting, plaats en de tijdsduur van het verblijf van mensen, het type van het systeem van de verwarming, tekhnikoekonomicheskie en de sanitari-hygienic indicatoren van het gereedschap.

Xуgуннaя рebрhctaя tруba c kруgлыmh рebрamh

Vijg. 38. Werp op ijzer rebristaya tabakspijp met om rebrami
1 - kanaal voor smoorhi drager; 2 - van arris; 3 - flanets

Voor de creatie van gunstig smoorhi regime kies apparata bevoorradend van eenvormige obogrevanie huisvestingen.

Metaal otopitelnye apparata richten inzonderheid beneden lichtgevende openingen op, poosje beneden het windows de lengte van het gereedschap begeerlijk van niet minder 50-75% de lengtes van de opening, beneden winkelen windows en vitrazhami apparata situeren met betrekking tot alle hun lengte. In adapterend van apparata beneden het windows (vijg. 39 en) de vertikaale bijlen van het gereedschap en windows opening moet samenvallen (wordt verwerping van niet boven 50 mm) verondersteld.

Raзmeщeнhe otoпhteльных прhboрoc c пomeщeнhях (плaны) 

Vijg. 39. Verkaveling van otopitelnykh apparata in de huisvestingen (plannen)
En - beneden het windows; B - op inner muren; P - otopitelnyi gereedschap

Apparata situeerde op buitenste barrieres, de uitbouwing dragen van de temperatuur van inner vlak in het lagere deel van buitenste muur bij en venster welk vermindert de straling verkoeling van mensen. De ascendant toeloopen van hartelijke lucht door apparata, geluidsscherm (gemaakt als niet podokonnikov superceding de apparata) van popadaniiu okhlazhdennogo lucht in aan het werk zone (vijg. 40). In het zuiden gebieden met klein hartelijk in de winter van, alsmede in de kleine-tijdperk verblijf van mensen otopitelnye apparata geoorloofd om op de inner muren van de huisvestingen (vijg op te richten. 39 b). Whereat wordt nummer stoyakov beknot en spanne teploprovodov en draait zich hoger van teploperedacha apparata (ongeveer op 7-9%), maar schijnt nadelig voor de gezondheid van mensen de motie van de lucht met verkorte temperatuur op de seks van de huisvesting (vijg.35 in).

Cхemы chрkуляchh coзdухa c пomeщeнhях (рaзрeзы) прh рaзнom рacпoлofeнhh otoпhteльных прhboрoc

Vijg. 40. De blauwdrukken van de doorstroming van de lucht in de huisvestingen (gleufen) in de verschillende schikking van otopitelnykh apparata

En - beneden het windows zonder podokonnika; B - beneden het windows met podokonnikom; In - op inner muur; P otopitelnyi gereedschap

Vertikaal otopitelnye apparata mogelijke nader vestigen naar de seks van de huisvestingen.  In de beduidend ter sprake brengen van het gereedschap overheen de hoogte van de seks lucht op de seks vlak kan pereokhlazhdatsya, omdat tsirkulyatsionnye de toeloopen van stookten lucht, zamykayas op de hoogte de sitings van het gereedschap, bevangen niet en niet progrevaiut in dit geval het lagere deel van huisvesting.

Racпoлofeнhe пod okнom пomeщeнhя otoпhteльнogo прhboрa

Vijg. 41. Schikking beneden het venster van de huisvesting van otopitelnogo gereedschap
En - lange en laagte (het is aanbevelenswaardig); B - hoog en klein (objectionably)

Dan onderaan en lengtes otopitelnyi gereedschap (vijg. 41 en) die rovnee de temperatuur van de huisvesting en better progrevaetsya alle volume van de lucht. Hoog en klein gereedschap (vijg. 416) veroorzakers de actiefs opbrengen van strui hartelijke lucht welk draagt peregrevaniiu de oppere zone van de huisvesting naar en verlaging van okhlazhdennogo lucht met betrekking tot beide leden van zodanig gereedschap in aan het werk zone aan.

De ableness van hoog otopitelnogo gereedschap te veroorzaken de actiefs ascendant toeloop van hartelijke lucht kan zijn gebruikt voor de verwarming van de huisvestingen van groeide hoogtepunt aan.

Raзmeщeнhe otoпhteльных прhboрoc

Vijg. 42. Verkaveling van otopitelnykh apparata
En - in decoratieve kleerkast; B - in het diep nishe; In - in speciaal ukrytii; G - achter schermen; D - in twee etappe

Verticaal metaal apparata, doorgaans, stelen beschikbaar kaal op de muur. Niettemin is mogelijke de installatie van hen beneden podokonnikami, in de muren nishakh, met speciale barriere en dekorirovaniem. Op de vijg. 42 wordt meerdere de toelatingen van de installatie van otopitelnykh apparata in de huisvestingen gemerkt. Ukrytie gereedschap door decoratieve kleerkast twee openingen door het hoogtepunt tot toe 100 mm (vijg. 42 en), verminderings van teploperedachu gereedschap op 12% vergeleek met open het installatie op blancoe muur.
Voor de overdracht in de huisvesting van gegeven smoorhi de plein stromen van de verwarming vlak van zodanig gereedschap moet worden 12% uitgeweid over. Gereedschap Verkaveling in diep stelen nishe (vijg open. 42 b) of overheen andere in twee etappe (vijg. 42 d) verminderings teploperedachu op 5%. Is mogelijke, niettemin, de bedekt installatie-verhogen van apparata, bij wie teploperedacha beweegt niet (vijg. 42 in) of zelfs weidt over 10% (vijg uit. 42 g). In deze gevallen wordt niet genodigd hebben om het plein van de verwarming vlak van het gereedschap te vergroten of quitte het is mogelijke zijn vermindering.