Vodянoe otoплeнheVodянoe otoплeнheVodянoe otoплeнhe зagoрodнogo domaVodянoe otoплeнhe domaOtoплeнhe зagoрodнogo domaOtoплeнhe doma

De constructies van otopitelnykh apparata

Door de radiator sektsionnym heet het gereedschap van konvektivno-straling type samengestelde uit losse kolonchatykh de eerste beginselen van gedeeltes met de kanalen van om of elipsoobraznoi vorm. Zodanig radiator zal huisvesting toegeven door de straling buiten 25% generaal smoorhi loop boekte van smoorhi drager (het overblijfsel van de 75% - konvektsiei) over en wordt door "de radiator" leix met betrekking tot traditie gebenoemd.

De gedeeltes van de radiator otlivaiut van grijs geworpen op ijzer, hen het is mogelijk komponovat in de apparata van diverse vierkant. Gedeeltes koppelen op nippelyakh met de gebouwen van kartonnen, van de tandvlees of paronita.

Gewetene diversified constructies -, twee -, van en mnogokolonnykh de gedeeltes van diverse hoogtepunt, maar de meest verbreid dvukhkolonchatye gedeeltes (vijg. 27) middelmaat (de oprichting van het mannelijk lid hoogtepunt hm=500 mm) van de radiatoren.

Vervaardiging van werpen op ijzer radiatoren arbeidsintensief, bemantelend wordt van izza gromozdkosti verstopt en de beduidende menigte van zamelde apparata in. Radiatoren kunan niet worden beschouwd bevredigend naar sanitarnogigienicheskim vereisten, omdat raffinage van de stof nemen van mezhsektsionnogo kamer complex af. Deze apparata eigen beduidende smoorhi traagheid. Het is tenslotte, voortvloeit om het verschil van hun verschijning intereru van de huisvestingen in de gebouwen van moderne architectuur aan te tekenen. De geindiceerde achterstanden van de radiatoren de noodzakelijkheid veroorzaken van hun vervanging door gemakkelijker en minder metalloemkimi apparata. Niettegenstaande deze geworpen op ijzerene radiatoren - dit de meeste verbreid momenteel otopitelnyi gereedschap.

Door momenteel industrie komen afgietsel ijzer sektsionnye radiatoren met de constructie diepte 90 mm vrij en 140 mm (van typen "Moskou" verkort M, van typen "Standaarde" MW. en andere). Op de vijg. 28 vrijkomen de constructies gaven van werpen op ijzer radiatoren.

Alle geworpen op ijzerene radiatoren worden aan het werk aandrang tot toe 6 kgs/met m2 toegedacht.
Door metende instrumenten de vlakken van nagreva verwarming apparata voorlegen lichamelijke indicator is een vierkante meter van het vlak nagreva en teplotekhnicheskii indicator is een gelijkwaardige vierkante meter (ek m2). Door gelijkwaardige vierkante meter heet het plein van de verwarming gereedschap zwichtend 1 uur 435 kkal warmte in raznosti de gemiddelde temperatuur van smoorhi drager en lucht 64,5 ° Met en de onkost van het water in dit gereedschap 17,4 kg/uur met betrekking tot de blauwdruk van de motie van smoorhi drager van boven onder.

Dcухkoлoнhataя cekchя рadhatoрa 

Vijg. 27. Dvukhkolonchataya het gedeelte van de radiator
Hp - compleet hoogtepunt; Hm - oprichting van het mannelijk lid hoogtepunt (constructie); B constructie diepte 

De technische karakteristieken van de radiatoren worden tabl gezwicht. 21.

Staal panelnye radiatoren bestaanan uit twee otshtampovannykh laakt vorming horizontale verzamelaar drooglegt, amalgameren door vertikaale colonnes (kolonchataya vorm), of horizontaal parallel en stap voor stap amalgameren kanalen (zmeevikovaya vorm). Zmeevik kan worden van stalene tabakspijp en privarit naar de profiled stalen vel volbracht; Zodanig gereedschap heet listotrubnym (vijg. 34).

Xуgунныe рadhatoры a - M-140-AO (M-140-AO-300); b - M-140; c - RD-90

Vijg. 28. Werp op ijzer radiatoren en - M-140-ao (M-140-ao -300); B - M-140; In - RD-90


 Xуgунныe рadhatoры

Vijg. 29. Werp op ijzer radiatoren


Xуgунныe рadhatoры

Vijg. 30. Werp op ijzer radiatoren


 Xуgунныe рadhatoры  

Vijg. 31. Werp op ijzer radiatoren 


Xуgунныe рadhatoры 

Vijg. 32. Werp op ijzer radiatoren 


 

Vijg. 33. Werp op ijzer radiatoren

Volgende pagina > >