Vodянoe otoплeнheVodянoe otoплeнheVodянoe otoплeнhe зagoрodнogo domaVodянoe otoплeнhe domaOtoплeнhe зagoрodнogo domaOtoплeнhe doma

De karakteristieken van otopitelnykh apparata

Een van de belangrijkste eerste beginselen van de systemen van de in het water levend verwarming - otopitelnyi gereedschap - wordt voor teploperedachi van smoorhi drager in obogrevaemoe huisvesting benoemd.

Voor de ondersteuning van de noodzakelijke temperatuur van de huisvesting wordt genodigd hebben, om in ieder moment van de tijdperk van de smoorhi aderlating van de huisvesting Qp werden van teplootdachei otopitelnogo gereedschap Qpr en tabakspijpen Qtr gedekt.

De blauwdruk van teplootdachi otopitelnogo gereedschap Qpr en tabakspijpen Qtr want de belonen van de smoorhi aderlatingen van de huisvesting Qp en Qdop in teploperedache Qt op het deel van de smoorhi drager van het water wordt op de vijg gegeven. 24.

Calorieke Qt, podvodimaya smoorhi drager voor de verwarming van deze huisvesting, moet zijn meer van smoorhi aderlatingen Qp op de waarde van aanvullende smoorhi aderlatingen Qdop van veroorzaakte zware-overhandigde progrevaniem de constructie constructies van het gebouw.

Qt=qp+qdop

Otopitelnyi gereedschap de plein bezit van de verwarming vlak Fpr, m2 uitgerekend voor garanderend van vergde teplootdachi gereedschap.

Otopitelnye apparata met betrekking tot hoofd methode teplootdachi podrazdelyaiutsya op de straling (potolochnye radiatoren), konvektivnoradiatsionnye (apparata met de sluik uitwendig vlak) en konvektivnye (konvektory met rebristoi vlak).

In obogreve huisvestingen potolochnymi door de radiatoren (vijg. 25) gestookt wordt voornamelijk ten koste van asteriated teploobmena tussen otopitelnymi radiatoren (otopitelnymi door de panelen) en door het vlak van de constructie constructies van de huisvesting uitgevoerd.

Cхema teплoпeрedahh otoпhteльнogo прhboрa, рacпoлofeннogo у cнeшнego ogрafdeнhя зdaнhя

Vijg. 24. De blauwdruk van teploperedachi otopitelnogo gereedschap,
Situeerde op de uitwendige barriere van het gebouw

Straling van nagretoi paneel slaand op het vlak van de barrieres en thema's, deels wordt verslonden, deels spiegelt zich af. Whereat zogenaamde secundaire straling schijnt, door ook uiteindelijk absorbable thema's en de barrieres van de huisvesting.

Zijnend verschuldigd naar asteriated teploobmenu draait zich hogere de temperatuur van de inner vlak van de barrieres vergeleken met de temperatuur in konvektivnom verwarming, en de temperatuur van het vlak van inner afrasteert meeste gevallen overtreft de temperatuur van de lucht van de huisvesting.

Podcecнaя metaллhheckaя otoпhteльнaя пaнeль

Vijg. 25. Podvesnaya metaal otopitelnaya paneel
En - met platte scherm; B - met de scherm van volnoobraznoi formeren;
1 - koesterende tabakspijpen; 2 - kozyrek; 3 - molteken scherm; 4 - smoorhi isolatie; 5 - volnoobraznyi lichten

In panelno-asteriated verwarming zijnde verschuldigd naar de uitbouwing van de temperatuur van de vlakken binnenshuis wordt toestand, gunstig voor persoon gemaakt. Geweten die samochuvstvie persoon verreweg beter wordt in de uitbouwing van de gedeelte konvektivnogo teploperenosa over het algemeen teplootdache het lichaam en de vermindering van de straling op de koude vlakken (van de straling verkoeling). Dit precies wordt in asteriated verwarming, bevoorraden wanneer teplootdacha persoon door middel van straling verminderings vanwege de uitbouwing van de temperatuur van het vlak van de barrieres.

In panelno-asteriated verwarming is mogelijke afstamming tegen gebruikelijk (normatief voor konvektivnogo verwarming) van de temperatuur van de lucht binnenshuis (op een gemiddelde op 1-3° c), in de verbinding met dan zelfs meer verbouwt konvektivnaya teplootdacha persoon. Dit ook de verbetering draagt van samochuvstviya persoon bij. Ligt vast die in de gebruikelijke voorwaardes van de handelswaar samochuvstvie mensen wordt in de temperatuur van de lucht binnenshuis 17,4 ° Met in stenovykh otopitelnykh panelen en in 19,3 ° Met in konvektivnom verwarming bevoorraden. Vandaar is mogelijke de inkorting van de onkost van smoorhi arbeidsvermogen op de verwarming van de huisvestingen.

Tussen de achterstanden van het systeem van panelnoluchistogo verwarming voortvloeit om teboek te stellen:

  • Enkel aanvullende uitbouwingen van smoorhi aderlatingen door buitenst afrasteert dat adapteert, waarbinnen hen zadelany koesterende eerste beginselen;
  • De noodzakelijkheid van speciale armatuur voor de individuele regeling van teplootdachi beton panelen;
  • De beduidende smoorhi traagheid van deze panelen.

Apparata met vlak uitwendig vlak zijn radiatoren sektsionnye, radiatoren panelnye, gladkotrubnye apparata.

Apparata met rebristoi verwarming vlak - konvektory, rebristye tabakspijpen (vijg. 26).

Met betrekking tot materieel, waarvan izgotovlyaiutsya otopitelnye apparata, metaal nuanceren, combineerde en niet metaal apparata. Metaal maken algemeen van grijs geworpen op ijzer en staal (listovoi staal en stalene tabakspijpen) waar. Gelden ook smeris tabakspijpen, listovoi en litoi Aluminium en andere metalen.

In gecombineerd apparata gebruik teploprovodnyi materieel (beton, keramiek en t. P.), Bij wie zadelyvaiut staal of werpen op ijzer koesterende eerste beginselen (panelnye radiatoren) of orebrennye metaal tabakspijpen begiftigden in van niet metaal (bijvoorbeeld, asbestotsementnyi) kozhukh (konvektory).

Te niet verharden apparata houden beton panelnye radiatoren met zadelannymi plastic of glazene tabakspijpen, ook niet met de dieptes, alsmede keramisch, plastic en andere radiatoren stand.

Met betrekking tot hoogtepunt alle otopitelnye apparata podrazdelyaiutsya hierboven (door het hoogtepunt elk meere 650 mm), middelmaat (elk meere 400 tot toe 650 mm), laag (elk meere 200 tot toe 400 mm) en plintusnye (tot toe 200 mm).

Met betrekking tot de waarde van smoorhi traagheid kan worden apparata gering en ruime traagheid onderkennen. Maloinertsionnye apparata hebben kleine menigte en encase van het water weinig.
Zodanig apparata volbracht van op de basis metallieke tabakspijpen klein secheniya (bijvoorbeeld, konvektory), snel bewegen teplootdachu in de huisvesting in de regeling van de boel vpuskaemogo in de smoorhi drager gereedschap. Apparata ruimere smoorhi traagheid - massieve encasing de beduidende boel van het water (bijvoorbeeld beton of sektsionnye radiatoren), teplootdachu wijziging vertragen.

Voor otopitelnykh apparata terzijde van economische, architectonic-constructie, van sanitari-hygienic en fabricerende-oprichting van het mannelijk lid vereisten groeien anderse warmte-technische vereisten. Van het gereedschap wordt overdracht van smoorhi drager door de vierkante eenheid in de huisvesting van grotste smoorhi loop genodigd hebben. Voor de voerend van dit vereiste gereedschap moet erop nahouden de verhevene betekenis van coefficient teplootdachi kpr met betrekking tot vergelijking met de betekenis een van de types van sektsionnykh radiatoren welk wordt geadministreerd voor standaard (de radiator geworpen op ijzer van typen N -136).

Cхemы otoпhteльных прhboрoc рaзлhhных chdoc (пoпeрehный рaзрeз)

Vijg. 26. De blauwdrukken van otopitelnykh de apparata van diverse types (kruisen gedeelte)
En - radiator sektsionnyi; B - radiator staal panelnyi; In - gladkotrubnyi gereedschap van drie tabakspijpen; G - konvektor met kozhukhom; D - gereedschap van twee rebristykh tabakspijpen;
1 - kanaal voor smoorhi drager; 2 - plastina; 3 - arris