Vodянoe otoплeнheVodянoe otoплeнheVodянoe otoплeнhe зagoрodнogo domaVodянoe otoплeнhe domaOtoплeнhe зagoрodнogo domaOtoплeнhe doma

Otopitelnoe toerusting: Teplogeneratory en boilers

De keuze van het type van de bron respectievelijk caloriek is aangewezen op het type van brandstof, het naamwoordelijk teploproizvoditelnosti welk moet van de meere computative smoorhi aderlatingen van huis op 15-20%, van functionele benaming zijn.

Behoedende de constructies van de meeste moderne maloetazhnykh huizen in hoge thermische tegenstand hebben zeer laag teplopogloshchaiushchuiu ableness, vanwege wat zij eigenschap gering teploustoichivostiu, en smoorhi regime erin wordt beweging in de invloed van de variabele meteorologic meewerken oorzaaken naar en de veranderlijk onderwerpend van caloriek aangedaan. Befaamde eigenaardigheid predetermines de expediency van de toepassing kvartirnykh teplogeneratorov van topkami lang en treuzelend goreniya of geldend van het systeem van de verwarming met ruime smoorhi opeenhoping.

Voor decentraliseerde smoorhi bevoorraden het meeste vooruitzicht dvukhfunktsionalnye teplogeneratory bevoorradend op gelijke tijdperk verwarming en verhite waterleiding met topkami lang goreniya in werken ferme brandstof door.

In benuttend van ferme brandstof voor kvartirnykh teplogeneratorov aanbevelenswaardig om graded stenig ugli te gelden, koolstof doellatten, rekening houdend die meest van boilers en apparata worden voor szhiganiya nizkosortnogo brandstof niet ondergebracht.

De bovengrens van de grootte van de groeperingen van het steenkool voor de vermijding aliquot goreniya moet 50 mm niet overtreffen, en verlagen in de verbinding met de limitedness van traction en door de afwezigheid verplichte dutia - 13 mm.

Als vloeiende brandstof kan worden brandstof pechnoe alledaags (TPB) of osvetitelnyi aardolie gegolden.

Momenteel op de markt wordt brede nomenclatuur kvartirnykh teplogeneratorov op de firma, gasachtig en vocht brandstof gepresenteerd. Ruimer hun onderdeel heeft in de constructie aquatische omlijning en benoemde voor het gebruik in het aquatische systeem van de verwarming.

Met de vergoeding voor udelnogo het gewicht van ferme brandstof in de brandstof evenwicht (overheen 80%) grootst interst voor consument heden tverdotoplivnye kvartirnye boilers.

Otvod gassen van kvartirnykh teplogeneratorov wordt door de schoorsteen door het hoogtepunt 5-7 m uitgevoerd. Traction zodanig tabakspijp gemaakt, is gering, en om rook van topki niet vybivalo in de huisvesting, gasachtige tegenstand teplogeneratorov moet minimaal zijn.

Kvartirnye teplogeneratory moet ook kleinste hydraulische tegenstand, nahouden erop omdat generaal tsirkulyatsionnoe aandrang in het systeem zeer onbeduidend. Voor toenemend van deze aandrang advisably lage schikking teplogeneratora, niettemin meestal zodanig beslissing in de omstandigheden van de odnoetazhnogo constructie dikwijls is onaanvaardbaar. In gebruikelijke verkaveling teplogeneratora op de verdieping voor de reductie van het centrum nagreva en toenemend van hydraulische aandrang het is aanbevelenswaardig, om teplogenerator was van minimaal hoogtepunt, en vlakken nagreva bevonden zich mogelijk onderaan.

Uitgaven op de brandstof componeren het belangrijkste deel van instandhouding kosten, daarvandaan VAN KPD boiler moeten tamelijk hoog zijn.

De meest worden afgietsel ijzer of staal vodogreinye boilers gebruikt buiten vleermuis of in de conjunctie met alledaagse borden voor varki etenswaar verbreid. Werp op ijzer boilers hebben ruimere voordelen - zij macrobiotic en goedkoop in de menigte aanmaak. Het is tevens, hen draaien van losse gedeeltes, daarvandaan dichtbij veranderen de aantallen van gedeeltes kunnen worden hun elk efficientie geselecteerd. De verstellend van boilers algemeen bedraagt vervanging progorevshei gedeelte op nieuwe. De dienst leven van werpen op ijzer boilers stileert omstreeks 20 jaren oud, poosje het overblijfsel van de - 10-15 jaren oud. De ontginning term van groot herstel tot toe instandhouding niet minder 2000 uur, van andere constructies - niet minder 8000 uur.

Het is om te worden aangetekend die allemaal malometrazhnye boilers hebben gering konvektivnye vlakken teploobmena en vanwege deze hoge koorts van aangrijpende gassen (250400° c) die de reductie veroorzaakt van hen KPD. Als boiler podsoedinit naar de schoorsteen door otopitelnyi shchitok, maar kan zijn essentieel de temperatuur haalde van aangrijpende gassen om en om KPD uit te breiden. In rastopke van boiler, wanneer verergert traction, stelen van zaslonku directe motie open en gassen worden naar in de schoorsteen gemeubileerd.

Ook gedragen, wanneer beginnen otopitelnyi seizoen. In de gevestigd traction van zaslonka directe motie dichtbegroeiden en gassen worden naar in otopitelnyi shchitok gemeubileerd.

Voor de meeste verbreid brandstof - van stenig steenkool - meestal benutten de geworpen op ijzer boilers van de postzegels KCHMM, KCHMM-2, KCHM-1, KCHM-2, KCHM - 3. Ab extra zij obshity kozhukhom van listovoi staal. Tussen kozhukhom en werpen op ijzer gedeeltes is bedded smoorhi insulation van listovogo asbest.

Boiler KCHMM (vijg. 9) bestaaatt uit drie gedeeltes, poosje van alle noodzakelijke gevolg wordt op uiterste gedeeltes gesteld beschikbaar. Kolosnikovaya afrastering wordt deels gekoeld volbracht en heeft shurovochnoe apparaat. Gasachtig trakt de boiler wordt van gazokhodom directe motie latend rastopke om gassen toegerust, terzijde van teploobmennykh vlakken, maar meteen in de schoorsteen (tabl te dirigeren. 2).

Tafel 2

De technisch karkateristiek van boiler KCHMM

Het plein van het vlak van nagreva boiler, m2

1,05

Teploproizvoditelnost:

KVt

11,5

Kkal/ch

10 000

KPD, niet onderaan (in szhiganii het antraciet van de postzegel AO), %

75

Het plein van kolosnikovoi afrastering, m2

0,0525

Topochnyi volume, m3

0,023

Afmeting, m:

Lengte

0,39

Hoogtepunt

0,86

Breedte

0,375

De capaciteit van boiler, l

9,5

Massa gedeeltes op 1000 Vten, kg

12,5

Razrezhenie, noodzakelijk voor werken, Pa

1113

Boiler KCHMM-2 (vijg. 10) wordt van voorste gedraaid, van opkweken en tussenpersoon gedeeltes, nummer welk stileert van twee tot toe vier een of anders. Kolosnikovaya afrastering wordt gevormd door alternant koelde en niet koelde eerste beginselen (tabl. 3).

Boiler KCHM-1 (vijg. 11) onderscheidt van boiler KCHM DOOR-m2 ine het algemeen een grote vele gedeeltes (tabl. 4).

In boiler KCHM-2 (vijg. 12) het aantal van middelmaat gedeeltes verandert van 2 tot toe 8. Voorste gedeelte openingen heeft voor zagruzki brandstof, van shurovki brandende stratum en de spreekt van as vrij. Lateraale muren en de top van boiler worden listovym door de asbest en kozhukhom van listovoi staal (tabl geisoleerd. 5).
Voor de verbetering van teplotekhnicheskikh eigenschappen gazokhody worden met udlinitelyami de toeloop van dymovykh gassen samengesteld uit geworpen op ijzerene tussenvoegingen van intrinsiek rebrami en cambrels ondergebracht. In de installatie van de tussenvoegingen van arris slaan mezhsektsionnye de openingen van boiler en krepyatsya met behulp van kernen. Cambrels met de openingen voor de rijstrook van de gassen stelen beschikbaar in topochnom kamer tussen tussenvoegingen. Opstijgend omhoog, gassen worden in cambrel geslagen, deels doorkruisende openingen, en slaan zuiveringen, onderlegd door de tussenvoegingen en de gedeeltes van boiler, daarmede verbeterend teploperedachu van de producten sgoraniya om te sprenkelen.

Vijg. 9. Werp op ijzer sektsionnyi vodogreinyi boiler KCHMM
En - type zijn voorafgaand; B - gleuf; In - type op het deel van achterk muur.


Vijg. 10. Werp op ijzer sektsionnyi vodogreinyi boiler KCHMM-2
En - longitudinal gleuf; B - gedeelte kruisen

Tafel3.

De technisch karkateristiek van boiler KCHMM-2

 

Het plein van het vlak nagreva, m2

0,9

1,17

1,44

Teploproizvoditelnost, Vt

10500

14000

17500

KPD in szhiganii het steenkool van de postzegel AO, %

Niet minder 75

Het aantal van gedeeltes

4

5

6

De capaciteit van boiler, l

16,7

19,7

22,7

Het plein van kolosnikovoi kraken, m2

0,048

0,064

0,08

De afmeting van boiler, mm:

 

Lengte

590

670

750

Breedte

450

450

450

Hoogtepunt

680

680

680

Vijg. 12. Werp op ijzer sektsionnyi vodogreinyi boiler KCHM-2

1 - tyagopreryvatel; 2 - brander; 3 - de toegang van het antoniem water; 4, 5 - elektromagnetisch en solenoidnyi ventili; 6 - overdracht Gaza; 7 - nippel; 8 - elektroprovodka; 9 - toegang Gaza; 10 - de toegang van verhit waterhoudend; 11 – de transformator van de verwarming met de natuurlijke wijze en verplichte doorstroming in gidrostaticheskom aandrang tot toe 0.3 MPA (Zkgs/met m2) naar en de temperatuur van smoorhi drager tot toe 95° Met.

Topki boilers "Verhit" worden voor lange en efficiente szhiganiya brandstof ondergebracht. In topke boiler voor de rekening van aanvullend reber op de vertikaale tabakspijpen van gedeeltes worden gevormd niet invulden brandstof obvodnye rastopochnye kanalen staand te aerodynamische tegenstand omhalen, om van single zagruzku brandstof in complete volume te vervullen, om de tijdperk van het werk van boiler zonder de dienst te vergroten. 

Tafel6. 

De technisch karkateristiek van boiler 'Verhit-'2"

Indicator

De boel van gedeeltes

3

4

5

6

7

8

9

Nominaale mogendheid, kVt

16,5

23

29,5

36

42,5

49

55,5

Udelnaya materialoemkost, kg/kVt

13,8

12,1

10,8

10,6

10,1

9,8

9,6

Afmeting, mm

390kh

500kh

610kh

720kh

830kh

940kh

1050kh

500kh

500kh

500kh

500kh

500kh

500kh

500kh

1065

1065

1065

1065

1065

1065

1065

Massa, kg

232

283

333

385

433

485

535

Zamknutoe zolnoe kamer, van onderlegd rebrami gedeeltes, verschaffenen van gazoplotnost boiler, noodzakelijk voor de regeling van onderwerpend van voornaamst lucht.

Onderwerpend van voornaamste lucht in de zone goreniya wordt door de opening van de huik vozdukhozabornika op noodzakelijke hoek gehandeld. De tijdsduur van aan het werk fietsen in het regime van lang goreniya boiler:

  • Op het antraciet en stenig uglyakh met de uitgang van vluchtige substanties tot toe 17%, zolnostiu tot toe 20%, door de vochtigheid tot toe 13% stileert niet minder 12 uur;
  • Op stenige en Boer uglyakh met de uitgang van vluchtige substanties tot toe 50%, zolnostiu tot toe 20%, door de vochtigheid tot toe 13% stileert niet minder 8 uur.

De boilers van het type "Verhit" kan pereoborudovany voor szhiganiya aardgas zijn. De boiler vertaling want werken gas door, de installatie van de automatics van de zekerheid en lancerend in de ontginning worden door de indigeen proizvodstvennoexpluatatsionn de werkkringen van gasachtige economie verricht.


Vijg. 13. Vodogreinyi de boiler van typen KCHM2M 'Verhit-'2"

1 - de collo van gedeeltes; 2 - kraken; 3 - muur juist; 4 - pulken; 5 - vozdukhozabornik; 6 - doos zolnikovyi; 7 - dverka lager; 8 - muur liet; 9 - dverka bovenste; 10 - huik; 11 - otvod; 12 - ajutage gazokhoda

Volgend > >