Vodянoe otoплeнheVodянoe otoплeнheVodянoe otoплeнhe зagoрodнogo domaVodянoe otoплeнhe domaOtoплeнhe зagoрodнogo domaOtoплeнhe doma

Otopitelnoe toerusting: Teplogeneratory en boilers (ch. 3)

De karkateristieke eigenaardigheid van het gereedschap is de calorieke herverdeling tussen de systemen van de verwarming en verhite waterleiding. Afhankelijk van uitbouwing een van functionele rekeningen, smoorhi drager kan dogrevatsya tot toe hogere temperaturen ten koste van de afrekening van caloriek door de smoorhi drager van ander systeem. De calorieke herverdeling wordt door vier skoboobraznye tabakspijpen en aangrenzend cilindrisch vlak, omyvaemuiu door de smoorhi dragers van beide systemen uitgevoerd.

Het water van het systeem van de verwarming wordt tot toe computative parameteren voor de rekening van de calorieke overdracht door de vlakken gestookt en van situeerden daarbinnen teploobmennika verwarming van dymogarnoi tabakspijp, met betrekking tot welk verstrijken dymovye gassen van topki.

Tafel14.

Het gereedschap technisch karakteristiek ATV-17, 5 (model 930)

Smoorhi mogendheid, kVt (kkal/h)17,5 (15000)
De onkost van ferme brandstof, kg/ch 
Antraciet2,4
Stenig steenkool4,5
KPD,%, niet minder60
Volume teploobmennika, l: 
Voor de verwarming28
Voor verhite waterleiding85
Het werk tijdsduur zonder dozagruzki, ch6-8
Hoogtepunt, mm1820
Diameter, mm426
Massa gereedschap, kg160

De constructie van topochnogo apparaat verhuurt om ferme brandstof in het vet stratum bevoorradend edinovremennuiu zagruzku omstreeks 30 kg brandstof op 6-8 uur doorlopend werk te branden.

Voornaamste lucht op gorenie gedraagt beneden kolosnikovuiu afrastering, door zhaliuziinye openingen dvertsy zolnika. Secundair lucht voor dozhiganiya vluchtige substanties podaetsya in nadsloinoe kamer door furmy met verstelbaar secheniem.

Op basis van gereedschap ATV-17, 5 werd dvukhfunktsnonalnyi teplogenerator ATV-23, 2 (model gemaakt3107) (vijg. 18) aan het werk in het regime lang goreniya. Gereedschap heeft zagruzochnyi afvalbak en gezinde kolosnikovuiu afrastering. Brandstof gaan door zagruzochnyi afvalbak, waarvan beneden de handeling van het eigen gewicht brandstof gedraagt op het gezinde deel van kolosnikovoi afrastering. De lijvigheid van het lichaam van de brandstof wordt zaslonkoi gehandeld.

De volume van de afvalbak wordt toegedacht reserve tot toe 45 kg steenkool welk verhuurt om gereedschap zonder dozagruzki in de loop van vierentwintig uren (tabl te ontginnen. 15).

Dvukhfunktsionalnyi gereedschap otopitelnyi met verhite waterleiding op het brandhout en torfobriketakh ATV-23, 2 (model3131) wordt benoemd voor centraliseerde verwarming en de verhite waterleiding van alleenstaand huis door het plein 100-150 m2 (tabl. 16).

De constructie van het gereedschap wordt in de vorm van de bedside-tafel van langwerpige vorm volbracht. In apparata er is afvalbak voor het brandhout, topka met de verticaal en horizontaal kolosnikami werpen op ijzer schermen, de omlijning van de in het water levend verwarming, kubiek vergenoegd voor verhite waterleiding, gazokhody (vijg. 19).

De karkateristieke eigenaardigheid van het gereedschap is tegenwoordigheid topki bevoorradend het gereedschap werk voor niet minder 8 uur van de zagruzki, en toepassing van werpen op ijzer schermen voor het best dozhiganiya vluchtige substanties.

Tafel 15

Technisch karakteristiek ATV 23,2 (model3107)

Smoorhi mogendheid, kVt (kkal/h)23,2 (20000)
Het plein van stookte ruimte, m2100
De onkost van ferme brandstof, kg/ch: 
Antraciet2,4
Stenig steenkool2,5
Bruin steenkool3,4
Brandhout5,4
KPD gereedschap, niet minder, %: 
In het stokende regime71
In het regime van verhite waterleiding67
Capaciteit teploobmennika, l: 
Voor de verwarming70
Voor verhite waterleiding35
De capaciteit van de afvalbak, l45
De tijdperk van napolneniya baden (250 l) door verhit waterhoudend (4=37° Met), min23
De tijdsduur van het werk van het gereedschap van zagruzki tanken, ch930
Afmeting, mm1990x500x950
Massa gereedschap, kg250

Brandstof op kolosnike brandt met de vermogen tot plaatsbepaling van de toorts van terzijde podvesnoi verticaal kolosnikovoi afrastering. Voor elk meer compleet sgoraniya in de zone goreniya door het apparaat podaetsya secundaire lucht. Dymovye gassen door gazokhody opstijgen omhoog, door de zuivering in het hoofd topki lopen in lager onderdeel gazokhoda terug en slaan dymogarnuiu tabakspijp verwarming onderweg podvesnye verticaal schermen en smoorhi drager in teploobmennoi capacitances. Nagretye podvesnye vertikaale schermen tasten caloriek en dragen nader dozhiganiiu vluchtige substanties bij.

Zijnend verschuldigd naar de tegenwoordigheid van de aangrenzende muren van teploobmennikov verwarming en verhite waterleiding wordt de calorieke herverdeling afhankelijk van teplopotrebleniya bevoorraden.

Aппaрat codogрeйный нa tceрdom toплhce dcухфунkchoнaлъный AtV23,2 (modeль 3107)

Vijg. 18. Gereedschap vodogreinyi op ferme brandstof dvukhfunktsionalnyi ATV23, 2 (model3107)
1 - decoratief kozhukh; 2 - gazokhod; 3, 4 - manometricheskie warmtemeteren; 5 - van teploobmennik verwarming; 6 - teploizolyatsionnyi materieel; 7 - werpen op ijzer reflector; 8 - zagruzochnaya dvertsa; 9 - furmy voor onderwerpend van secundair lucht; 10 - rastopochnaya dvertsa; 11 - dvertsa zolnika; 12 - zolnik; 13 - kolosnikovaya afrastering; 14 - topka; 15 - zaslonka, de reglementair onderwerpend van de brandstof; 16 - zagruzochnyi afvalbak; 17 - stopor; 18 - rolluik; 19 - van teploobmennik verhite waterleiding; 20 - dymootvodyashchii ajutage

Door de industrie vrijkomt de brede nomenclatuur van gasachtig otopitelnykh alledaags apparata met aquatische omlijning tiporazmera van 11,6 tot toe 29 kVt typen AOGV (tabl. 17), AGV.

De apparata van dit type bestaanan uit volgende onderdelen: Vertikaale cilindrische vijver, kozhukha, van de kaarsstandaard met zapalnikom, gazootvodyashchego apparaten (vijg. 20).

Aппaрat codogрeйный нa tceрdom toплhce dcухфунkchoнaлъный AtV23,2 (modeль 3131)

Vijg. 19. Gereedschap vodogreinyi op ferme brandstof dvukhfunktsionalnyi ATV23, 2 (boetseren3131)
1 - gazokhod; 2 - van teploobmennik verwarming; 3 - afvalbak tanken; 4 - podvesnye verticaal schermt; 5 podvesnaya verticaal kolosnikovaya afrastering; 6 zagruzochnaya dvertsa; 7 kolosnik; 8 zolnik; 9 apparaat voor onderwerpend van secundair lucht; 10 - van teploobmennik verhite waterleiding

Tafel 16

De technisch karkateristiek van het gereedschap ATV23, 2 (model 3131)

Smoorhi mogendheid, kVt (kkal/h)23,2 (20000)
Het plein van stookte ruimte, m2100
De onkost van ferme brandstof, kg/ch: 
Brandhout8,5
KPD gereedschap, niet minder, %: 
In het stokende regime68
In het regime van verhite waterleiding63
Massa, kg, niet bovenstaand250
Afmeting, mm1175x1130x600

In het centrum van de vijver bevindt zich teploobmennaya tabakspijp met udlinitelem. Kamer tussen vijver en kozhukhom wordt isolatie van shlako - of steklovaty ingevuld. Overheen de opbrengst opening van zharovoi tabakspijp bevindt zich tyagopreryvatel. In het lagere deel van gereedschap wordt inzhektsionnaya de brander van lage aandrang, bij wie op de kantel krepitsya zapalnik gesteld beschikbaar. Zapalnik heeft twee yazychka vlam: Van ieder verrijst van zazhiganie belangrijkste brander, van de seconde wordt spai termopary gestookt.

De brander mixer presenteert omgebogene hoek-wijse 90° profiled tabakspijp. Op diffuzore van mixer er wordt ijzer ajutage geworpen op. Ognevye opening in ajutage prosverleny in speciaal affluxes situeerde in een toerbeurt welk de voorwaardes aantrekt van de overdracht van secundair lucht om aan te steekt. Omdat brander werken met de coefficient van de uitspatting van de lucht en < 1, deze voorwaarde is noodzakelijke een of anders. De schikking van de openingen met betrekking tot cirkel de eenvormige uitreiking draagt van caloriek in shonke bij, en het grote aantal van de openingen verhuurt om de toortsen van grootst hoogtepunt te winnen.

<< Vorig - Volgend &gt; &gt;