Vodянoe otoплeнheVodянoe otoплeнheVodянoe otoплeнhe зagoрodнogo domaVodянoe otoплeнhe domaOtoплeнhe зagoрodнogo domaOtoплeнhe doma

Het systeem van de in het water levend verwarming
Met de natuurlijke doorstroming van smoorhi drager

Voor het gereedschap gesituerd in begane grond en inbegrepen in de beugel ABVGDLMZHZIK, tsirkulyatsionnoe aandrang zal raznostiu de gewichten van de colonne van het water ZHZ en colonne AB gemaakt worden, omdat op het stadsdeel BVGDLM temperatuur is gelijk en gelijkmatig 95° Met, en op het stadsdeel AKIZ temperatuur ook is gelijk en gelijkmatig 70° S. Maar het hoogtepunt van de colonnes van het water AV en EZ consistent met meere hoogtepunten van de colonnes van het water AB en ZHZ. Vandaar, en verschil in het gewicht van de colonnes AV en EZ zal meer van het verschil in het gewicht van de colonnes AB en ZHZ, vandaar tsirkulyatsionnoe aandrang voor het gereedschap van de seconde verdieping meer, dan voor het gereedschap van begane grond.

Dit wordt toegeschreven aan te hiernavolgend geregeld bezoeken verricht verschijnsel: In de systemen van de in het water levend verwarming verwarming apparata van de zolders progrevaiutsya better, dan de apparata zijn van begane gronden.

Van voornoemde redeneringen kreeken die in dvukhtrubnykh de systemen van de verwarming verwarming apparata situeerde op een hoogte met boiler of beneden het het, om wil niet of wil zeer zwak progrevatsya te werken. Voor systemen indiceerde door de uitoefening ligt kleinste afstand tussen het centrum van de verwarming apparata van begane grond en door het centrum van boiler in 3 versmaat vast. Vandaar boiler-huizen voor de systemen van de verwarming moeten voldoende zaglublenie hebben. Indiceerden tekort worden odnotrubnye de systemen van de verwarming ontnomen. In dit geval gidrostaticheskii aandrang uitdaging om water in het systeem te circuleren, zal van izza verkoeling van het water in de pijpleidingen, podvodyashchikh nagretuiu water naar de verwarming apparata, formeren alsmede bezwerend okhlazhdennuiu water van apparata naar boiler.

Deze verkoeling is nuttig, om met te beginnen, voor de creatie van gidrostaticheskogo aandrang, en seconde, voor aanvullende obogreva huisvesting, daarvandaan indiceerde pijpleidingen postuur kaal en zal niet isoleren. Tegen, verkoeling van het water in belangrijkste stoyake (ascensional pijpleiding) schadelijk, want de reductie draagt van de temperatuur naar en toenemend van de dichtheid en, als wezen wegens, naar de vermindering van gidrostaticheskogo aandrang aan. Vandaar ascensional stoyak van boiler van node zorgvuldig teploizolirovat.

De boel van de warmte gegeven naar de huisvesting door de verwarming apparata, is aangewezen op de boel gedragend in het gereedschap van het water en zijn temperatuur. In zijn zwenk, de boel van het water welk misschien verzuimde door de pijpleiding naar het gereedschap, is aangewezen op tsirkulyatsionnogo aandrang uitdaging water om met betrekking tot tabakspijp zich te verroeren. Dan meer tsirkulyatsionnoe aandrang die kleinere misschien de diameter van de tabakspijp voor het verlof van de bepaalde boel van het water en, omgekeerd, dan kleinere tsirkulyatsionnoe aandrang, van de thema's meer moet de tabakspijp diameter zijn.

Maar voor de normale handeling van het systeem van de verwarming wordt andere voorwaarde genodigd hebben: Om tsirkulyatsionnoe aandrang was voldoende voor ondervangend alle soprotivlenii welk treft renen in dit systeem waterhoudend. Geweten dat water in de motie in het stokende systeem treft van de tegenstand veroorzaakt door de wrijving wateren omstreeks de muren van de tabakspijpen, en behalve hen, van anderse en plaatselijke tegenstand, waartegen houden otvody, troiniki, krestoviny, kranen, verwarming apparata en boilers stand.

Tegenstand vanwege de wrijving is aangewezen op de diameter en de lengte van de pijpleiding, alsmede van de snelheid van de motie van het water (als snelheid wil vermeerdering twee tijdperk, toen tegenstand - in vier tijdperk, t. Door hem. In kvadratichnoi relaties). Dan kleinere diameter en meer lengte van de pijpleiding en dan hoger boven de snelheid van het water dat meere tegenstand wordt op de fairways van het water, en omgekeerd gemaakt.
In de blauwdruk van de verwarming geportretteerd op de vijg 1 en er is twee beugels: Een doorreis dichtstbijzijnd naar boiler stoyak, en andere welk doorkruist verwijderd stoyak. Omdat eerst beugel kleiner tweede die in de lijkend op in zowel beugels te smoorhi legen ten laste als de gelijkaardige diameters van de tabakspijpen zullen met betrekking tot de kleine beugel meer van het water doorbrengen, dan wordt met betrekking tot berekening genodigd hebben, en daardoor met betrekking tot lange beugel zullen van kleiner waterhoudend doorbrengen, dan tvloeit met betrekking tot berekening voor. Om dit om te ontwijken, noodzakelijk voor afgelegen stoyaka om de tabakspijpen van ruimere diameter, aan te dienen dan voor dichtstbijzijnd stoyaka, en zodoende van uravnyat tegenstand in beide beugels. In de ruimere lengte van de tabakspijpen tegenstand verbouwt, met toenemend van de diameter van de tabakspijpen het drop.

De waarde van plaatselijke tegenstand afhangt, vopervykh, van de snelheid van het water, vandaar, en van de wijziging secheniya veroorzakend de wijziging van deze snelheid (bijvoorbeeld, in de kranen, verwarming apparata, boilers en t. D.), Vovtorykh, van de wijziging van de richting, met betrekking tot welk wordt water, en de wijzigingen van de boel van het water (bijvoorbeeld, in otvodakh, troinikakh, krestovinakh, ventilyakh) verhuisd.

Gemerkt op de vijg. 1 en het systeem van de verwarming - dit systeem met opper razvodkoi. Hier verhite waterhoudende opstijgenen door belangrijkste stoyak in arterieele pijpleiding gebouwd algemeen op de zolderkamer.

Op de vijg. 1 b wordt het systeem van de verwarming met lager razvodkoi gemerkt. In dit systeem aangrijpende verkeersader voedend ascendant stoyaki, bevindt zich op begane grond in de ondergrondse kanaal of in de bouwende kelder. Antoniem stoyaki algemene tegenovergestelde verkeersader verenigen.

Met betrekking tot de grondbeginsel van de handeling het systeem van de verwarming met lager razvodkoi onderscheidt van niet systeem met opper razvodkoi. En hier, en er doorstroming wordt daarvandaan gemaakt die verhit water, hoe gemakkelijker, wordt door het antoniem water omhoog met betrekking tot stoyakam losgeraakt; Verkoeling buiten in de verwarming apparata, dit water loopt onder door het antoniem stoyaki terug en opnieuw gedraagt in boiler.

In de systemen met natuurlijke impuls in de gebouwen van klein aantal van storeys de waarde van tsirkulyatsionnogo aandrang is gering, en daarvandaan erin het is onmogelijk om van de ruimere snelheden van de motie van het water in de tabakspijpen uit te gaan van; Vandaar, de diameters van de tabakspijpen moeten ruimer zijn. Systeem kan zuinig nadelig zich ontpoppen. Daarvandaan geldend van de systemen met natuurlijke doorstroming wordt leix voor kleine gebouwen verondersteld.

Wij willen de achterstanden sommen van de systemen van de verwarming met de natuurlijke doorstroming van het water op:

  • Wordt de straal van de handeling (tot toe 30 m met betrekking tot de omlijning) van izza gering tsirkulyatsionnogo aandrang ingekrimpt;

  • Wordt waarde (tot toe 5-7% de waarde van het gebouw) in de verbinding met geldend van de tabakspijpen van ruime diameter opgebracht;

  • Worden de onkost van het metaal en de uitgaven van de arbeid op het systeem bemantelend vergroot;

  • Wordt omlaag het insluitsel van het systeem in de uitwerking vertraagd;

  • Wordt de toevalligheid van zamerzaniya water in de tabakspijpen gelegen in van niet verhite ruimtes opgebracht.

Op gelijke tijdperk, willen de voordelen tekenen van het systeem met natuurlijke doorstroming wateren stellend in losse gevallen zijn keuze aan:

  • Het familielid eenvoud van het apparaat en ontginning;

  • De handeling onafhankelijkheid van de voorraad door elektrische arbeidsvermogen;

  • De afwezigheid van de pomp, en consistent met, van de ophef en trillingen;

  • Vergelijkend leven (in correcte ontginning systeem kan bedrijf 35-40 jaren oud en elk meer zonder groot herstel);

  • Samoregulirovanie veroorzakend de quitte temperatuur van de huisvestingen. In het systeem in de wijziging van de temperatuur en de dichtheid van het water wijzigingen en onkost vanwege de vermeerdering of de verminderings van de natuurlijke wijze tsirkulyatsionnogo aandrang. De gelijktijdige wijziging van de temperatuur en de onkost van het water verschaffenen van teploperedachu apparata, noodzakelijk voor de ondersteuning van de gegevene temperatuur van de huisvestingen, t. Door hem. Imparts naar het systeem smoorhi stabiliteit.

<< Vorige pagina