Vodянoe otoплeнheVodянoe otoплeнheVodянoe otoплeнhe зagoрodнogo domaVodянoe otoплeнhe domaOtoплeнhe зagoрodнogo domaOtoплeнhe doma

Verwarming van alleenstaand huis

Te eigentijds timen gevormd van twee belangrijkste type van individuele residentiele gebouwen: Usadby voor jaar-om de bewoning zhiltsov en huizen (bungalows) voor de bewoning slechts in de zomer tijdvak. Van het technologische gezichtspunt van het vereiste naar usadbam en zomer huizen noticeably verschillen. Omdat in de zomer huizen zetelen algemeen in de zomer tijdvak, van raznost de temperaturen van de huisvesting en buitenste lucht betrekkend is klein. De daarvandaan buitenste muren van de cabines algemeen hebben kleine thermische tegenstand teploperedache van de lucht van inner huisvesting naar buitenste. Het is doorgaans, de muren van de zomer sadovykh cabines vervaardiging van constructies verzachtte. En in deze cabines verwarming, doorgaans, loopt.

De noodzakelijkheid van de creatie van komfortnykh voorwaardes in de zomer sadovom cabine en in winterachtige tijdperk verplicht gastheren van de diverse varianten benutten van de verwarming, poosje als teplogeneratorov zijn gebruikt in het algemeen furnaces op ferme brandstof. Behalve furnaces en vuren-plaatsen kan worden ook elektronagrevateli (TENY, reflektory, elektrokaminy en t aangeraad. D.). In deze gevallen voortvloeit niet om de aquatische systemen van de verwarming te benutten, omdat in negatieve temperaturen noodzakelijk slivat water van het systeem, en daartegenover om zijn door waterhoudende - verloving verbonden aan bepaalde ongemakken te dempen. Te ontwijken hen het is mogelijk, als gebruik als smoorhi drager niet koud vocht is een antivries. Niettemin volgt worden met beschouwd wat het antivries tamelijk van de rijwegen en toxichen.

Tel te smoorhi stijven usadebnykh en dachnykh cabines met jaar-om de bewoning zhiltsov, van die hun apparaat moet alle ingewikkeld van de gerieven verschaft aan stad dwellers bevoorraden: Verwarming, verhite waterleiding, de mogelijkheid van de toebereiding van de etenswaar. In dat tijdperk belangrijkste teplopotreblyaiushchie de eerste beginselen van huizen - de systemen van de verwarming en verhite waterleiding enkel eigenaardigheden hebben versus de systemen van de verwarming en verhite waterleiding - van stedelijke residentiele gebouwen.

Zij houden in de volgend in:

  1. Omdat de huizen van usadebnogo type hebben kleine volume en consistent met kleine smoorhi aderlatingen, hen in het algemeen podsoedinyaiut naar buitenste teplosetyam gehade wacht groepering of enkeling boiler-huis met de temperatuur van smoorhi drager niet boven 95° S. De affixture van kvartirnykh de systemen van de verwarming naar het stadsdeel verwarming net in dit geval kan worden zonder podmeshivaiushchikh apparaten in de vorm elevatorov verricht;

  2. In het licht van wat usadebnye huizen hebben van het een-tweetje verdieping, erin, doorgaans, aanbevelenswaardige om de meeste ongedeeld odnotrubnuiu het systeem van de verwarming te gelden;

  3. Izza de afwezigheid van de regelaars voor de kleine vertering van netwerkte waterhoudend voor affixture naar het stadsdeel verwarming net van de systemen van verhite waterleiding tvloeit om emkostnye vodonagrevateli voor, bij wie water van het stadsdeel verwarming net gloeden indigeen water door het vlak bereid erin zmeevika (boilernye boilers) te benutten.

Voor de verwarming van maloetazhnykh gebouwen momenteel gelden pechnoe, in het water levend, elektrische en ruimte verwarming.

De meest helemaal elektrisch door de toerbeurt van de verdisstes, incluis door het gerief van de regeling van smoorhi rekening, door de afwezigheid van hinderlijk otopitelnykh apparata, hoog gigienichnostiu opgetreden. Louter, maar het veel voorkomende cruciaal tekort van elektrische verwarming - het hoge prijzen. De waarde van de eenheid van warmte ontzette in elektrische verwarming in bijwijlen hoger boven, dan in de warmte vervaardiging in furnaces of boilers.

Grootst verbreid kreeg de in het water levend en antenne systemen van de verwarming. In de vasstelling van teplotekhnicheskikh de eigenschappen van smoorhi dragers cruciale indicatoren zijn vesovaya en obemnaya teploemkost en temperatuur. Van het gezichtspunt de boel van de warmte bevatten in de eenheid van de volume, water grote voordelen heeft. Het is bijvoorbeeld, in gebruikelijk voor de systemen van stokend de temperaturen van het water 80° Van en lucht 70° Met obemnaya teploemkost stileert:

Wateren:

Sv=rCg= 975x1=975 kkal/(m3kh°C);

Lucht:

Cv= ( 1,29 x 273 x0.24 ) / ( 273 + 70 ) = 0.25 kkal/(m3kh°C)

T. Door hem. Teploemkost wateren meer dan van teploemkost lucht alles behalve in 4000 tijdperken. Consistent met obemnyi onkost zijn, noodzakelijk voor de verwarming een en gelijke huisvesting, in 1000 the times van de kleinere onkost van de lucht, in de macht dit wordt van veel minder sechenie koppelende dienst lijnen vervoerende razogretyi smoorhi drager in verhite ruimte genodigd hebben. De ruimere volumes van nagretogo lucht verstopen het verscheping en uitreiking met betrekking tot stookte ruimtes. Wegens beduidende diameters razdelitelnykh vozdukhovodov ventilyator voor de overdracht van nagretogo lucht noodzakelijk te situeren van nabij otaplivaemogo residentiele huisvesting welk wordt binnendringing in de ophef huisvesting van aan het werk ventilyatora verbonden aan.

Op gelijke tijdperk lucht, hoe smoorhi drager, heeft het een aantal van de voordelen vergeleken met waterhoudend.

  • Om met te beginnen, het verlegt warmte in de huisvesting maar meteen, t. Door hem. Zonder de installatie van otopitelnykh apparata. Infiltrerend ableness van de lucht groot, voor de rekening hoge konventsionnoi ableness wordt de efficiente verwarming van de huisvesting uitgevoerd.
  • Seconde, wordt van de apparaten van de afvalwater dakgoot van de smoorhi drager (van de lucht) niet genodigd hebben.

De verdisstes van de ruimte verwarming worden door persoon langgeleden gewaardeerd. Gewetene dat verwarming verhite gassen was de eerst methode van de kunstmatige verwarming van de domicilie.

De ongedeeld en oeroude methode van de verwarming door middel van szhiganiya brandstof naar binnen huisvesting sosedstvoval met centrale installaties van de in het water levend en ruimte verwarming. Het is zo, in g. Efese baseerde in De x eeuw tot toe n. E. Op de territorium van moderne Turkije, voor de verwarming van de huisvestingen als vroeg als op het moment was gebruikt het systeem van de tabakspijpen, bij wie podavalas verhit water van boilers verblijvend in de kelders van huizen. IN Khakasii en vele andere plaatsen van dit land werd verdieping-staande verwarming met benuttend van de caloriek van de producten van sgoraniya tsentralizovanno gebrande brandstof gegolden. Het systeem van de ruimte verwarming gemaakt in Italie, in het detail wordt beschreven anders Vitruviem (beeindig ik eeuwen tot toe n. E.). Buitenste lucht werd in ondergrondse kanalen gestookt, door preliminarily progretykh verhite gassen, en gedroegen in verhite ruimte. Met betrekking tot zelfde grondbeginsel van otaplivalis de huisvesting van de kastelen in De duitsland ertussen tijdperken.

Op de ontwikkeling van otopitelnoi technologie invloed hebben op het type van toegepaste brandstof. In de loop van vele eeuwen was gebruikte ferme brandstof (brandhout, steenkool) en otopitelnye installaties werden ernaar sgoraniiu geadapteerd. De gewetene talrijke constructies van vuren-plaatsen en fryers, van vuren-plaatsen en vooral furnaces heling monding verbreiden in Rusland. Otopitelnye furnaces voor szhiganiya ferme brandstof dikwijls gelden en nu.

Met de opening van de nieuwe types van brandstof (aardgas, olie) worden otopitelnye installaties en smoorhi haltes voor hen szhiganiya met de verwarming van tussenpersoon omgeving boekend caloriek in de huisvestingen gemaakt.

In de moderne systemen van de ruimte verwarming van maloetazhnykh gebouwen lucht smoorhi algemeen in kaloriferakhteploobmennikakh, furnaces, bij wie warmte naar peredaetsya lucht door de muur door de producten van sgoraniya brandstof of elektrisch nagrevatelyami. Nagretaya ab intra metaal (of baksteen) het vlak van de lucht-oven (furnace) wordt ab extra gekoeld, otdavaya warmte om te ventileren. Naar Teplootdacha lucht die hoger boven, dan meer vlak teploobmena, daarvandaan kunstmatig vergroten vlak teploobmena of de snelheid vergroten van de motie van de lucht, soprikasaiushchegosya met het vlak teploobmennika.

De luchte dichtheid in gemiddelde temperatuur +70° Met ongeveer in 1000 tijdperken kleiner dan wateren, daarvandaan het verwarming ableness (totaal coefficient van smoorhi overdracht) verreweg (in 3050 tijdperken) kleiner, dan deze indicator is voor het water. Zodoende in ognevozdushnykh lucht-ovens (teploobmennikakh) de toevalligheid bestaat van peregreva verdeeldhei brengende muur teploobmennika. Om te dit vijandige verschijnsel verdrijven, gelden de verplichte motie van de antenne omgeving in teploobmennike met behulp van ventilyatorov. Door de industrie, helaas, komt weinig ventilyatorov met lage efficientie vrij en daarvandaan in meeste gevallen worden ognevozdushnye lucht-ovens gegolden en teploobmenniki, bij wie is gebruikte zogenaamde natuurlijke wijze traction verschijning erin nagreve. Het tekort van de lucht-ovens met natuurlijke traction is de onbeduidende waarde van de verschijning aandrang van de lucht. Dit beperking oplegt aan spanne distributief vozdukhovodov en moeilijkheden maakt in de uitreiking van nagretogo lucht met betrekking tot huisvestingen.

Het geindiceerde tekort van de lucht-ovens met natuurlijk traction niet stelt. Principiele oorzaak wat ruimte verwarming anders weinig wordt in maloetazhnykh gebouwen verbreid, houdt in ontoereikende opbrengst goedkope en laagte-efficient ventilyatorov in, alsmede in door hen ophef gemaakt. Het is tevens, constructies ontwikkeld naar het heden tijdperk van de lucht-ovens worden beschouwd slechts voor szhiganiya netwerkten Gaza of vocht brandstof. Daarvandaan grootst verbreid voor de verwarming van maloetazhnykh gebouwen kregen pechnoe en in het water levend verwarming. Poosje de waterhoudende motie in aquatische systemen kan worden zonder geldend van de pompen benuttende natuurlijke aandrang verschijning vanwege het water verkoeling in de verwarming apparata uitgevoerd.